Implantatbehandling / Implantat hos tandlægen

Et implantat er en af de behandlingsmuligheder du har, hvis du mangler en enkelt eller flere tænder. Hos Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland, anvender vi implantater af høj kvalitet, således det føles som at have sine egne tænder. Stort set alle kan få lavet implantatbehandlinger, men der kan være forhold hos den enkelte, som gør, at et implantat ikke er den bedste løsning.

Derfor bør du først få foretaget en veludført undersøgelse af tandlægen, som kan afgøre hvorvidt en implantatbehandling er den bedste løsning for dig. Dette kan vi også foretage hos Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland, hvilket i høj grad er med til at gøre din behandling meget mere ligetil og overskuelig for dig som patient.

Det fordelagtige ved et implantat er, at behandlingen ikke omfatter andre tænder i munden, men derimod kun den plads, hvor den forrige tand har været. Dette leder måske hen til spørgsmålet, hvad er et implantat eller hvordan fungerer det helt nøjagtigt? Hvis du vil vide mere, kan du med fordel læse videre.

Hvad er et implantat / en implantatbehandling / kunstig tandrod

En implantatbehandling giver dig en kunstig tandrod, som indsættes af tandlægen i kæbeknoglen. Denne kunstige tandrod er fremstillet af titanium, og kan vokse fast i kæben, således du permanent har en ny tand. Denne kunstige tandrod har form som en skrue, og opereres ind i kæbeknoglen. I løbet af nogle måneder vokser implantatet sammen med knoglen, og sidder dermed fast.

Det fremhævede billede i starten, viser et eksempel på hvordan et tandimplantat ser ud efter en enkelt tand er blevet sat i. Hvis flere tænder mangler, kan der laves en endnu smartere løsning, således der ikke skal opereres unødigt. Dette tager vi selvfølgelig en snak om, når du har været til undersøgelse.

På billederne herunder, kan du se hvordan tandimplantatet ser ud før og efter tanden bliver sat i munden, samt røntgenbillederne af resultatet:

Implantat hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (1-1)Implantat hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (2-2)Implantat hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (1)Implantat hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (2)Implantat hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (3)

 

Hvis du ønsker at bestille tid eller har øvrige spørgsmål, kan du med fordel ringe på følgende nummer: +45 45863325 eller sende en mail til følgende e-mail:ml@rungstedtand.dk. Vi besvarer alle henvendelser på e-mail inden for 48 timer afhængig af antal indkommende mails.

Vigtig information i forhold til et tandimplantat / implantatbehandling, samt hjemmetandpleje

Når du har fået dit nye tandimplantat, er det i særlig høj grad vigtigt at holde det rent. Både tandkødet og forlængerstykkerne skal holdes så vidt muligt rene, da muligt opstående betændelse i tandkødet kan få tandimplantatet til at gå løst.

Er dit tandimplantat er blevet løst, bør du straks kontakte tandlægen i tilfælde af, at det kan reddes. Som oftest kan implantatbehandlingen reddes, hvis tandlægen er blevet kontaktet i rette tid. Dog ser vi helst, at der udføres god tandpleje i hjemmet. Brug derfor en god elektrisk tandbørste, samt tandtråd de steder, hvor tandbørsten ikke kan komme til.

En anden vigtig information i forhold til dit implantat er, at du bør i særdeleshed undgå tobaksrygning, da tobaksrygning øger risikoen for, at implantatet ikke vokser fast og senere falder ud. Der er derudover også en meget lille risiko for at implantatet ikke vokser fast eller afstødes af kroppen.

Hvis der er behov for det, er der også mulighed for hjemmetandplejeordningen, hvilket er et særlig tilbud, der muliggør et besøg fra tandlægen i hjemmet for særligt trængende. Hvorvidt din kommune tilbyder hjemmetandplejeordningen, skal du undersøge hos den enkelte kommune.

Hos Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland, tilbyder vi instruktion i korrekt hjemmetandpleje, som kan være en afgørende faktor i en succesfuld behandling.