Rodbehandling

Hos Tandlægeklinikken Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland, er vi eksperter i rodbehandlinger. Når der skal foretages en rodbehandling, er det i høj grad vigtigt, at tandlægen er professionel og erfaren. Ellers bliver det nødvendigt med flere operationer, hvilket ikke er nødvendigt når rodbehandlingen udføres korrekt første gang.

Tandlæge Marie-Louise Astrup Wrisberg hos Tandlægeklinikken Rungstedtand, er medlem af endodontisk selskab, og er særligt interesseret i at udføre rodbehandlinger, som er holdbare for patienten. Hvis du ønsker en rodbehandling udført af en professionel tandlæge, kan du med fordel kontakte Tandlægeklinikken Rungstedtand og bestille en tid.

I næste afsnit ses der nærmere på følgende elementer i forhold til rodbehandlinger:

  • Hvad er en rodbehandling?
  • Hvorfor og hvornår foretages rodbehandlinger?

Hvorfor foretages en rodbehandling?

Det egentlige behov for en rodbehandling opstår som oftest i relation til, at der er et hul i en tand (caries), som når igennem tandbenet og ind til nerven. Her trænger der således bakterier ind, som giver betændelse i nerven, hvilket kan give betydelige smerter. Den såkaldte tandnerve ligger således inde i rodkanalen i midten af den såkaldte tandrod.

Smerten opstår på grund af bakterier og deres affaldstoffer, som giver kronisk betændelse i tandnerven. Fjernelse af tandnerven er derfor nødvendig for at stoppe den uundgåelige spredning af bakteriernes affaldsstoffer, hvilket kan udvikle sig til rodspidsbetændelse.

I det følgende opstilles i listepunkter, hvornår der eksempelvis kan foretages en rodbehandling:

  • Hvis der forekommer smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder, kan dette nogle gange kun fjernes via en rodbehandling.
  • Det kan også blive nødvendigt at foretage en rodbehandling, hvis der har været et dybt hul i den pågældende tand, og fyldningen ligger tæt på tandnerven, eller hvis en tand har været udsat for et traume / slag.

Der kan opstå komplikationer i behandlingen, hvor vi blandt andet forebygger dette ved at have fleksible rodfile til udrensning af rodkanalen til dig. Dermed sikrer vi os i langt højere grad mod en knækket rodfil. Det handler derfor ikke om at finde en billig løsning på problemet, men en professionel løsning. Vi har valgt at have lave priser, hvilket blandt andet er muligt gennem lave markedsføringsomkostninger.

Opsummerende kan behandlingen være ret kompliceret, og derfor bør du vælge din tandlæge med omhu, således du får det bedste udgangspunkt i forbindelse med en rodbehandling. Hvis du ønsker at kontakte en professionel tandlæge, kan du med fordel kontakte Marie-Louise Astrup Wrisberg på telefon: +45 45863325 og mail: ml@rungstedtand.dk..

Rodbehandling pris

Prisen på en rodbehandling varierer meget fra tandlæge til tandlæge. Det gør kvaliteten også! Vi bestræber os på at holde prisen lav og kvaliteten høj. Det gør vi gennem lave markedsføringsomkostninger. Kontakt os og hør nærmere om prisen på en rodbehandling til en undersøgelse ved vores klinik tæt på Vedbæk, Hørsholm og Nivå.