Bestil tid via ☎ 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.

Hos Rungstedtand udfører vi en lang række forskellige behandlinger på Tandlægeklinikken. I denne artikel ses der nærmere på Parodontosebehandling hos Tandlægeklinikken Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland.

Parodontose eller de løse tænders sygdom, er mere eller mindre en folkesygdom, da de fleste får den på et eller andet tidspunkt i livet. Parodontose går udover tænderne, og symptomerne er ikke umiddelbart til at spotte med det blotte øje.

En stor del af befolkningen mister tænder på grund af parodontose, men hos langt de fleste kan sygdommen stoppes. Derfor er det i høj grad fornuftigt at tage til tandlægen regelmæssigt efter behov.

Normalvis er der tale om en langsom udvikling i tilstanden, som kan løbe over flere år før alle tænderne er faldet ud. De fleste ender nemlig med at blive tandløse på grund af sygdommen. Parodontose er en form for betændelsestilstand i den knogle, hvor tandroden sidder fast i. Denne betændelsestiltand, æder knoglen op, således tanden begynder at blive løsere indtil den falder ud.

I forhold til sygdommen, er det vigtigt at påpege, at den hyppigst forekommer for folk i alderen 30 og opefter.

Udsatte grupper i forhold til parodontose

rygning-mand-i-skoven-kirkegård-cigaretter-parodentose-hørsholm

Mand der ryger en cigaret (tobak bidrager ifølge mange undersøgelser til paradentose).

Baseret på en række statistikker, siges det, at de fleste ender med at få parodontose på et eller andet tidpunkt i livet. Hvad enten man er mand eller kvinde, har dette ikke den store betydning for parodontose. Dog er gravide kvinder i højere grad mere udsatte.

Følgende forhold har betydning for udviklingen af parodontose:

 • Rygning
 • Diabetes
 • Mundtørhed
 • Alder
 • Nedsat immunforsvar
 • Knogleskørhed

Hvordan foregår en parodontosebehandling?

I forhold til parodontosebehandling, er der to behandlinger. Der er en almindelig behandling, samt en udvidet. Den udvidede udgave er nødvendig, hvis der er tale om fremskreden sygdom.

Den almindelige behandling foregår således:

 • Tandsten og bakteriebelægninger fjernes på tandkroner og andre overflader i dybden.
 • Fyldninger og tænder pudses glatte, og eventuelt overskud på fyldninger fjernes
 • Tandlæge eller tandplejer instruerer, hvor der skal gøres en ekstra indsats i hjemmet med udgangspunkt i den enkelte patient

Den udvidede behandling foregår således:

 • Der opereres eventuelt på angrebene tænder, hvor der blandt andet fjernes noget tandkød, hvilket gør det lettere at holde rent.
 • Supplere med skylning af tandkødslommer med desinficerende væske, samt metronidazol.

Almindelig tandrens og tandrods-rens under bedøvelse kan følges op med antibiotikabehandling, hvis bylder med fortsat pus og blødning. Dette som et sidste forsøg før stillingtagen til bekostelig kirurgisk behandling.

Som supplement til en parodontosebehandling, er det en god idé at sikre sig et dagligt tilskud af calcium og D-vitamin. Dette helst gennem en sund og fornuftig hverdagskost og aktiviteter udenfor.

Hvis du ønsker et tilbud på en behandling hos en professionel Tandlæge, kan du med fordel tage kontakt til tandlægeklinikken Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland.

Behandling af paradentose ved Hørsholm, Nivå og Vedbæk i Nordsjælland

Hvis du søger en behandling af paradentose ved Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk, Skodsborg eller andre steder i Nordsjælland, kan du med fordel anvende Rungstedtand. Hos Rungstedtand foretager vi behandling af paradentose ved Hørsholm, da vi har klinik lige i nærheden. Tandlægeklinikken ligger ved Rungsted Kyst station. Det er dermed muligt at få en behandling af paradentose ved Hørsholm til en rimelig / billig pris.

Hos tandlægen ved Rungstedtand har vi netop valgt at have lave omkostninger til markedsføring, således priserne på paradentose er billige / rimelige. Det er således derfor muligt at få en behandling af paradentose ved Hørsholm til en fornuftig pris. Kontakt os gerne via telefon eller e-mail for at høre nærmere om mulighederne for behandling af paradentose ved Hørsholm.

Kan løse tænder reddes? tandbørste, parodontosebehandling

Du spørger nok om følgende: “Kan løse tænder reddes?”, og svaret er ja, hvis skaden ikke er alt for omfattende. Dit tandkød, er kød, og med den rette behandling, kan dette forbedres. Dermed kan løse tænder reddes, hvis de altså får den rette behandling og ikke tandkødet med mere, ikke er alt for ødelagt. Husk at bruge tandtråd, samt benytte en god tandbørste, og meget gerne en elektrisk tandbørste!

Hos Rungstedtand instruerer vi gerne i korrekt brug af tandtråd og tandbørste ved et givent besøg som patient. Bestil tid hos tandlægen til en parodontosebehandling ved Nivå, Hørsholm, Kokkedal og Vedbæk i dag! Vi besvarer mails inden for senest 48 timer og har telefontid alle hverdage. Dog undtagelser ved nødstilfælde.

Husk at bestille tid via ☎ 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.