Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Jeg er kun omkring 41 år gammel – Hvorfor flækker mine kindtænder én efter én? Det vil uddannet tandlæge med over 20 års erfaring fra tandlægevagten, Astrup-Wrisberg, forsøge at forklare dig i det følgende. Astrup-Wrisberg er ydermere ejer af Rungstedtand – tandklinikken nær Hørsholm, og cand.odont. fra Københavns Universitet.

Fakta om Hvidefyldninger

Når tænderne har været fyldt tilstrækkeligt længe med sølv af flere omgange, med en lidt større fyldning hver gang, kan de efterhånden få meget tynde tandvægge der har let ved at flække. Sølvet kan ikke lime sig ordentligt til tanden og derfor ikke holde på tandvæggene.

Sølvlegeringen, som fyldningerne er lavet af, vil efterhånden korrodere (ruste op), og således danne et korrosionslag på fyldningens overflader. Selvom det er et meget tyndt lag, betyder det, at fyldningen bliver lidt større med tiden. Den gradvise forstørrelse bevirker, at de tandvægge, der holder fyldningen på plads, langsomt begynder at slå revner, efterhånden som tiden går.

Ofte vil du først opdage det, når tanden giver et ubehageligt jag af smerte, når du tygger på noget hårdt. Det kalder man med et fint ord infraktionssmerter. Du vil opdage, at tanden flækker inden for en relativ kort tid – hvis du ikke straks får behandling.

De første kindtænder vokser ud, når du er i 6 års-alderen, og det er normalt, at der er kommet huller i disse kort tid efter. Du har sikkert fået dem fyldt op med sølv flere gange, og omkring 40 års-alderen begynder de nu at flække. Det kan betyde, at de ofte ikke bare kan lappes med mere sølv og laves endnu større – men der skal typisk en lidt større tandbehandling til, så de kan holde de næste 40 år eller mere – og helst livet ud. Det arbejder tandlæge Astrup-Wrisberg hos Rungsted meget med at sikre for sine patienter, således de får et godt udgangspunkt når de har været på tandklinikken.

Med de glasforstærkede materialer til plastfyldninger vi bruger i dag, kan vi udføre gode tandbehandlinger, som er mere end bare udfyldning af et hul i en tand. Vi kan genopbygge den skadede tand, så den kan opnå sin oprindelige form, smukke farve og gode styrke.

– hvide fyldninger giver et dejligt smil, og masser af livskvalitet

Er du medlem af Danmark? Sygeforsikring Danmark giver tilskud til de fleste behandlinger. Bestil tid til et eftersyn via ☎ 4586 3325 eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.

Hvordan behandles de knækkede tænder?

Den tandfarvede plast limes til tanden og styrker derved de svækkede tandvægge, således tand og fyldning bliver til én enkelt enhed og får en styrke, der er meget tæt på en sund tands styrke. Den tandfarvede plast kan modelleres til den rette form og blive poleret til en naturlig finish.

Læs også Tandlæge Kokkedal

Hvor længe holder en ny fyldning?

Slidstyrken bliver endnu bedre, da de tandfarvede materialer til plastfyldninger til stadighed udvikles og forbedres som tiden går og vi kommer længere ind i fremtiden. De tandfarvede fyldningsmaterialer, vi bruger i dag, lever til fulde op til de krav, man med rette kan stille til en kvalitetsrestaurering af en tand.

Hos tandlægeklinikken Rungstedtand i Nordsjælland, har vi en lang række behandlinger. Blandt disse behandlinger, ser vi i denne artikel nærmere på tandfyldninger, som er nødvendige, hvis der er opstået huller i tænderne.

Hvorfor er det vigtigt at få ordnet huller i tænderne?

Hvorfor er det nødvendigt at få ordnet huller i tænderne. Huller i tænderne kan i værste fald give tandpine, når hullerne bliver så store at de påvirker nerven. Forudgående har tænderne som en start mudret lidt og gjort ondt når man har indtaget sødt/sukkerholdige madvarer.

Så kan det være tænderne bliver kulde/varme følsomme. Til sidst kan der opstå spontan tandpine der ikke kan lindres med smertestillende tabletter. Tænderne er vigtige for at kunne tygge en lødig kost og de forreste 10 tænder viser de fleste mennesker når de smiler og taler. Det er en vigtig del af ens velbefindende.

Kom ind til et eftersyn og få en god behandling i Rungsted

For at vide om der er opstået et hul i en tand, hvilket derefter kræver en tandfyldning, er vi nødt til at vurdere dette først. Det kræver først og fremmest en analyse af din mund, hvorefter der kan vurderes, hvorvidt en fyldning er påkrævet.

I forhold til fyldninger af tænder, går vi ind for at anvende materialer, som ikke er skadelige for vores patienter. Derfor anvender vi blandt andet ikke kviksølv i vores tandfyldninger, men derimod plastikfyldninger af høj kvalitet.

Vi lever af gode relationer og godt håndværk

Hos Rungstedtand lever vi af gode relationer, samt vores håndværk af højeste kvalitet. Se vores priser og bestil tid hos en tandlæge ved Hørsholm. Tak fordi du læste vores artikel om tandfyldninger.

Vi glæder os til at møde dig og give dig en god service. Kontakt os i dag og hør mere om mulighederne for at få en behandling nær dig, der passer til dine behov.

VI SERVICERER BORGERE I BL.A. HØRSHOLM, RUNGSTED KOKKEDAL OG VEDBÆK

Kontakt tandlæge og modtag behandling

Contact Us

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.