Bestil tandtid via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

Hos tandlægeklinikken Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland, er vi eksperter i rodbehandlinger. Når der skal foretages en rodbehandling, er det i høj grad vigtigt, at tandlægen er professionel og erfaren. Vi lægger således vægt på kvalitet og professionalisme hos Rungstedtand, hvor tandlæge Astrup-Wrisberg har over 20 års erfaring som tandlæge. Du er i gode hænder hos Astrup-Wrisberg når du skal have lavet en behandling.

Hvordan laves en rodbehandling på klinikken nær Hørsholm og Kokkedal?

En rodbehandling udføres med kofferdam og sterile engangsfile, der kun tilhører dig. Det vil sige en gummidug henover tand, forsigtig manuel lokalisering af rodkanaler. Herefter maskinel udrensning.

Det drejer sig om at udrense rodkanalerne i tanden optimalt, så bakterierne i tanden fjernes. Så vil smerterne og infektionssymptomerne forsvinde. Man anvender en stærk kloropløsning og noget, der opløser dentin (tandben) til dette. Tandlægen skal så at sige close the door, hvis man forestiller sig rødderne i en tand som et rør. De meget stærke smerter, der kan have været i en betændt tand, vil aftage og forsvinde i løbet af nogen dage efter behandlingen og du kan ånde lettet op med ny energi. Bestil tandtid via ☎ 4586 3325, og via ✉ ml@rungstedtand.dk. Vi besvarer telefon i hverdage mellem 08-16.

Tandlæge Marie-Louise Astrup Wrisberg hos tandlægeklinikken Rungstedtand, er medlem af endodontisk selskab for rodbehandlinger. Derfor er tandlæge Astrup-Wrisberg særligt kompetent i at udføre rodbehandlinger, som er holdbare for patienten. Hvis du ønsker den enkelte behandling udført af en professionel tandlæge, kan du med fordel kontakte tandlægeklinikken Rungstedtand og bestille en tid.

I næste afsnit ses der nærmere på følgende elementer i forhold til rodbehandlinger:

  • Hvad er en rodbehandling?
  • Hvorfor og hvornår foretages rodbehandlinger?

Hvorfor foretages en rodbehandling?

Det egentlige behov for en rodbehandling opstår som oftest i relation til, at der er et hul i en tand (caries), som når igennem tandbenet og ind til nerven. Her trænger der således bakterier ind, som giver betændelse i nerven, hvilket kan give betydelige smerter. Den såkaldte tandnerve ligger således inde i rodkanalen i midten af den såkaldte tandrod.

Kontakt Tandlæge Kokkedal

Smerten opstår på grund af bakterier og deres affaldstoffer, som giver kronisk betændelse i tandnerven. Fjernelse af tandnerven er derfor nødvendig for at stoppe den uundgåelige spredning af bakteriernes affaldsstoffer, hvilket kan udvikle sig til rodspidsbetændelse.

I det følgende opstilles i listepunkter, hvornår indgrebet eksempelvis kan foretages:

  • Hvis der forekommer smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder, kan dette nogle gange kun fjernes via en rodbehandling.
  • Det kan også blive nødvendigt at foretage en rodbehandling, hvis der har været et dybt hul i den pågældende tand, og fyldningen ligger tæt på tandnerven, eller hvis en tand har været udsat for et traume / slag.

Der kan opstå komplikationer i behandlingen, hvor vi blandt andet forebygger dette ved at have fleksible rodfile til udrensning af rodkanalen til dig. Dermed sikrer vi os i langt højere grad mod en knækket rodfil. Det handler derfor ikke om at finde en billig løsning på problemet, men en professionel løsning. Vi har valgt at have lave priser, hvilket blandt andet er muligt gennem lave markedsføringsomkostninger.

Opsummerende kan behandlingen være ret kompliceret, og derfor bør du vælge din tandlæge med omhu, således du får det bedste udgangspunkt i forbindelse med en rodbehandling. Hvis du ønsker at kontakte en professionel tandlæge, kan du med fordel kontakte Marie-Louise Astrup Wrisberg på telefon: +45 45863325 og mail: ml@rungstedtand.dk.

Gør det ondt? – Rodbehandling smerter

I forbindelse med smerter, der kan forekomme i forbindelse med en rodbehandling, skal tandlægens instruktioner følges. Dette i form af at anvende godkendt smertestillende midler mod smerterne. Efterfølgende smerter kan varer typisk et par dage, så det er hurtigt overstået.

Hvis rodbehandling-smerterne er særligt slemme, kontakt da tandlægen og hør nærmere. Rodbehandling-smerter skal behandles nænsomt, og der skal ydes korrekt omsorg, da indgrebet skal have tid til at hele. Brug derfor det korrekte smertestillende som angivet hos tandlægen.

Nogle midler virker bedre end andre, og er forskelligt fra patient til patient. Det er derfor essentielt at vide dette på forhånd, før indgrebet foretages. I det følgende ses der nærmere på priser i forhold til indgrebet.

Hvad koster en rodbehandling hos tandlægen? – Rodbehandling pris

Prisen på en rodbehandling varierer meget fra tandlæge til tandlæge. Det gør kvaliteten også! Vi bestræber os på at holde prisen lav og kvaliteten høj. Det gør vi gennem lave markedsføringsomkostninger. Find vores priser her. Det er også muligt at Kontakte os og høre nærmere om prisen på indgrebet til en undersøgelse ved vores klinik tæt på Vedbæk, Kokkedal, Hørsholm og Nivå.

Ny eller nuværende patient? Har du behov for at bestille tid eller få besvaret et spørgsmål? Så kontakt tandlæge Astrup-Wrisberg i Hørsholm, Kokkedal og Vedbæk via mail ✉ ml@rungstedtand.dk eller på telefon ☎ +45 4586 3325. Vi glæder os meget til at hjælpe dig.

Husk at bestille tid via ☎ 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.