Bestil tandtid via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

Et implantat er en af de behandlingsmuligheder du har, hvis du mangler en enkelt eller flere tænder. Hos Rungstedtand ved Hørsholm i Nordsjælland, anvender vi tandimplantater af høj kvalitet, således det føles som at have sine egne tænder. Grunden til du skal vælge at benytte os, er fordi vi lægger vægt på kvalitet, så du ikke pludselig står med et løst eller dårligt implantat. Her får du god behandling, og service af din tandlæge med stor omsorg og hensyn til dine behov.

Tandimplantat uden problemer til en fair pris i Nordsjælland

Stort set alle kan få lavet implantatbehandlinger, men der kan være forhold hos den enkelte, som gør, at et implantat ikke er den bedste løsning. Derfor bør du først få foretaget en veludført undersøgelse af tandlægen, som kan afgøre hvorvidt en implantatbehandling er den bedste løsning for dig. Vi foretager naturligvis denne form for konsultation hos Rungstedtand ved Hørsholm og Kokkedal i Nordsjælland, hvilket er med til at gøre din behandling meget mere ligetil og overskuelig for dig som patient, idet vi hjælper dig til den bedste behandling ift. din sitation.

Det er mest behageligt når tænder sidder fast i munden. Aftagelige proteser er således ikke den bedste løsning for de fleste, idet de kan falde ud. Tandimplantaterne giver en anden form for komfort og livskvalitet.

I forhold til proteser. Der kan komme madrester op under proteserne, de vipper og kan også være svære at lære at kende, hvis man mister tænderne i en høj alder. Implantater er på mange måder gode.

Bestil en ny tandtid via ☎ 4586 3325 Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk. Du fortjener god livskvalitet via et godt tandsæt.

I det følgende kan der ses et case, hvor 2 tænder ved siden af hinanden skulle behandles med implantater på klinikken nær Hørsholm. Patienten, der er en 57-årig kvinde, er selv meget tilfreds med resultatet.

Hos Rungstedtand sætter vi gennemkontrollerede sterile schweiziske Straumann implantater i. Der er meget få smerter forbundet med implantatbehandling. Patienterne synes ofte det er meget mere behageligt end at få tanden trukket ud eller få lavet en rodbehandling.

Dagen efter kan man undvære smertestillende og har ingen gener.

Hvad siger tandlæge Astrup-Wrisberg om tandimplantater

Normalt er behandling med tandimplantater noget der kan holde i mange år. Tænderne/implantatet sidder fast i kæbebenet/knoglen. I Danmark får mere end 20.000 mennesker et eller flere implantater i munden årligt.

Implantatet fungerer som en kunstig rod, der er fastsiddende i knoglen og ligner til forveksling en tand. Ovenpå implantatet kan også sidde en bro eller en protese, hvis man mangler flere tænder.

Implantatbehandling foregår i almindelig lokalbedøvelse som giver rigeligt smertedækning. Når bedøvelsen virker sættes behandlingen i gang. Implantater er en fast erstatning for manglende tænder og skal ikke tages ud. Helingsperioden i overkæben er typisk ca. 3 måneder og en anelse kortere ca. 2 måneder i underkæben, fordi knoglen er tættere og hurtigere til at hele her.

Protese eller fastsiddende tandimplantat?

Normalt sidder et implantat mere fast end tænder, da sidstnævnte kan fjedre (give lidt efter), da sidder fast I en slags bindevævsfibre. Dette giver ikke problemer på langt sigt, når blot titaniumskruen/implantatet ikke belastes før det sidder fast/ er helet . Man kan få en provisorisk/midlertidig tand i helingsperioden. Denne kan evt. sidde fast på nabotænderne. Den midlertidige tand kan være en smileprotese, ætsbro eller anden aftagelig protese.

Der foretages altid en forundersøgelse hvor man drøfter ønsker, tager billeder af kæben, ser mundhulen, biddet, nabotændernes tilstand og spørger om helbred, for at sikre om der er forskellige faktorer der betyder at en knogleopbygning kan være nødvendig. I tilfælde af betændelse i mundhulen skal denne behandles først og området være helet. Helingen sikres  med kontrolbesøg under og efter implantatbehandling. Det giver tryghed og gode holdbare resultater.

Små problemer kan opstå i forbindelse med implantatbehandling. Helingsskruen kan løsne sig efter aftryk er taget eller ved spisning eller tandbørstning efter slimhinden er helet. Det sker indimellem og det er bare at få skruet helingsskruen fast igen. Det influerer ikke på helingstiden eller det færdige resultat.

Parodontose kan give problemer ift. behandling med tandimplantat

Hvis man har sukkersyge eller parodontose,  kan det være sværere at få implantater til at holde livslangt ,hvorfor  garanti ikke kan gives på behandlingen. Det kan godt lade sig gøre, men sukkersygen skal være velkontrolleret og parodontosesygdommen standset, det vil sige ikke blødende tandkød, ikke dybe tandkødslommer.

Alder, hjertesygdom, parkinsons sygdom, lichen planus og  sjøgrens syndrom(mundtørhed) har ingen betydning for implantaters heling og overlevelse. Fra man er udvokset i kæbeknogler ved ca.22 års alderen til man er langt over 90 år er implantater en aktuel behandlingsmulighed.

Hvis man ikke har knogle nok kan korte implantater bag til i kæber være en behandlingsmulighed.

Implantatbehandling kræver grundigt planlægningsarbejde, hvorfor man tager et røntgenbillede for at se om der er knogle nok at sætte implantatet/skruen i. Der foretages en skånsom fjernelse af rod eller tand i området, hvis dette ikke er gjort. Ofte en kort heling på 6-8 uger og man sætter implantat i, der heler mellem 7- 12 uger. Så det tager typisk 3-5 måneder fra tandekstraktion til ny tand/tænder er i funktion. Planlægning er nøglen til succes.

Vi spørger også ind til patientens medicinering og generelle sygdomme når vi laver denne behandling.

Astrup-Wrisberg har sat implantater i siden 2006. Vi deltager løbende i kurser og har været i Bern i Schweiz på længere kurser i 2017 og 2019.

Det fordelagtige ved et implantat er, at behandlingen ikke omfatter andre tænder i munden, men derimod kun den plads, hvor den forrige tand har været. Dette leder måske hen til spørgsmålet, hvad er et implantat eller hvordan fungerer det helt nøjagtigt? Hvis du vil vide mere, kan du med fordel læse videre. Du kan også få en tid hos Rungstedtand ved Hørsholm nær dig. Bestil tid via ☎ 4586 3325. Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.

Kontakt din tandlæge i Kokkedal

Hvad er et implantat / en implantatbehandling / kunstig tandrod

En implantatbehandling giver dig en kunstig tandrod, som indsættes af tandlægen i kæbeknoglen. Denne kunstige tandrod er fremstillet af titanium, og kan vokse fast i kæben, således du permanent har en ny tand. Denne kunstige tandrod har form som en skrue, og opereres ind i kæbeknoglen. I løbet af nogle måneder vokser implantatet sammen med knoglen, og sidder dermed fast.

Det fremhævede billede i starten, viser et eksempel på hvordan et tandimplantat ser ud efter en enkelt tand er blevet sat i. Hvis flere tænder mangler, kan der laves en endnu smartere løsning, således der ikke skal opereres unødigt. Dette tager vi selvfølgelig en snak om, når du har været til undersøgelse på klinikken nær Hørsholm.

På billederne herunder, kan du se et andet case om, hvordan tandimplantatet ser ud før og efter tanden bliver sat i munden, samt røntgenbillederne af resultatet:

Implantat røntgenbillede hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (1) Implantat røntgenbillede hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (2)Implantat røntgenbillede hos tandlæge i ved Hoersholm Nordsjaelland (4)

Hvis du ønsker at bestille tid eller har øvrige spørgsmål, kan du med fordel ringe på følgende nummer: +45 45863325 eller sende en mail til følgende e-mail: ml@rungstedtand.dk. Vi besvarer alle henvendelser på e-mail inden for 48 timer afhængig af antal indkommende mails.

Hvad er fordelene ved at vælge et implantat som en ny tand?

Et tandimplantat kan aldrig få huller og kan ikke blive ædt op af karies. Det er en klar fordel. Hvis nabotænder til en mistet tand, er intakt – det vil sige slet ingen fyldninger har, vil man med fordel kunne få et implantat. Alternativet til denne behandling er en bro, der kræver meget beslibning af nabotænder for at hænge fast.

Ved broen kan der komme karies i bropillerne(de tænder der bærer broen. Tænderne der bærer broen. Kan også få nerveskader af stærk beslibning. Når der er nok knogle i kæben at sætte implantatet/ skruen. I tandbenet er dette i over 90 % af tilfældene en behandling der lykkes og er succesfuld.

Vigtig information i forhold til et tandimplantat / implantatbehandling, samt hjemmetandpleje

Når du har fået dit nye tandimplantat, er det i særlig høj grad vigtigt at holde det rent. Både tandkødet og forlængerstykkerne skal holdes så vidt muligt rene, da muligt opstående betændelse i tandkødet kan få tandimplantatet til at gå løst.

Er dit tandimplantat er blevet løst, bør du straks kontakte tandlægen i tilfælde af, at det kan reddes. Som oftest kan implantatbehandlingen reddes, hvis tandlægen er blevet kontaktet i rette tid. Vi ser helst, at der udføres god tandpleje i hjemmet, så en implantatbehandling kun kræver så få besøg hos tandlægen som muligt. Brug derfor en god elektrisk tandbørste, samt tandtråd de steder, hvor tandbørsten ikke kan komme til.

Tobak og tandimplantater kan give problemer, hvis der ikke holdes god hygiejne

En anden vigtig information i forhold til dit implantat er, at du i særdeleshed bør undgå tobaksrygning, da tobaksrygning øger risikoen for, at implantatet ikke vokser fast og senere falder ud. Der er derudover også en meget lille risiko for at implantatet ikke vokser fast eller afstødes af kroppen.

Hvis der er behov for det, er der også mulighed for hjemmetandplejeordningen, hvilket er et særlig tilbud, der muliggør et besøg fra tandlægen i hjemmet for særligt trængende. Hvorvidt din kommune tilbyder hjemmetandplejeordningen, skal du undersøge hos den enkelte kommune.

Implantat gået løs? Kontakt da din tandlæge!

Er dit implantat gået løs? Så skal du straks kontakte din tandlæge nær dig.

Hos Rungstedtand, der er tandlæge ved Hørsholm i Nordsjælland, tilbyder vi instruktion i korrekt hjemmetandpleje, som kan være en afgørende faktor i en succesfuld behandling. Vores klinik nær Vedbæk, Hørsholm Kokkedal og Nivå har åbent alle hverdage.

Vi lever af gode relationer og godt håndværk af høj kvalitet. Se vores priser og bestil tid til en tandlæge ved Hørsholm.

Befinder du dig nær Trørød? Så er vi også relevante, læs mere om, hvordan du kommer fra Trørød til Rungstedtand klinikken nær Hørsholm og Kokkedal.

Hvis du ønsker at bestille tid eller har øvrige spørgsmål, kan du med fordel ringe på dette nummer: +45 45863325. Send gerne en mail til følgende e-mail: ml@rungstedtand.dk. Vi besvarer alle henvendelser på e-mail. Det gør vi gerne inden for 48 timer.

Anmeldelser af implantatbehandling hos tandlæge Astrup-Wrisberg ved Hørsholm

5 Stjerners implantatbehandling ved Hørsholm

Jeg hedder Charlotte Bindesbøl Mortensen og har for 6 år siden fået isat 2 implantater i min mund hos Tandlæge Marie-Louise Astrup-Wrisberg. Operationen gik smertefrit og efterfølgende fik jeg god instruktion i omhyggelig renhold, for dernæst at afvente den endelige isættelse af kronerne. Jeg har fået 2 velfungerende implantater, som sidder perfekt i min mund. Jeg giver Tandlæge Marie-Louise Astrup-Wrisberg 5 stjerner for et særdeles tilfredsstillende implantatarbejde, tak.

Husk at bestille tid via ☎ 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.