Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Jeg har knækket tand, hvad skal man gøre? Det spørgsmål stiller du måske dig selv. Har du en knækket tand eller flere knækkede tænder? Så skal du til tandlæge. Du kan booke en tid til tandlægen her. Bestil en tid til at få kigget på en knækket tand eller flere knækkede tænder her på 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Behandling af knækket tand til en fair pris

Vidste du, at tandemalje er det stærkeste stof i din krop? Det betyder dog ikke, at du skal bruge dine perlehvide og smukke tænder til at åbne flaskehætter! Det kan ske, at vi ser en række interessante og sjældne forekomster, når det kommer til flis, revner og knækkede, samt ødelagte tænder. Men der er flere gentagne tilfælde som vi remser op i det følgende, som du kan undgå, hvilket kan beskytte dig og holde dit smil flot og velbevaret.

Kontakt tandlægen i forvejen på 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk, så du kan få en tandtid til behandling af en knækket tand.

Rungstedtand er en tandlæge ved Kokkedal i Nordsjælland, vi siger tak fordi du læser med hos din tandlæge i Nordsjælland.

Patienter kan komme galt afsted på mange faconer. I det følgende kigger vi nærmere på nogle af måderne, hvor patienter er kommet galt afsted. Brug særlig bideskinne under sportsbegivenheder er vores anbefaling. Tjek disse fem mest almindelige årsager i det følgende, der kan føre til flisede eller revnede tænder.

Hvordan slår, knækker eller mister en patient sin tand?

  •  I USA slår The American Dental Association fast “at ca. en tredjedel af alle tandskader er sportsrelaterede. Brug af mundskærm/bideskinne kan forhindre mere end 200.000 mundskader i munden hvert år”. Det er godt nok for USA, men det har noget at sige, hvad en bideskinne kan gøre. Kort sagt, beskyt dine tænder, når du spiller sport! Hos Rungstedtand kan vi hjælpe dig med en bideskinne.
  • Tygge på isterninger eller andre hårde genstande og fødearer – Is kan være meget farligt for dine tænder såvel som majsmøtrikker og popcornkerner. Gør et forsøg for at undgå at tygge på disse hårde genstande. I stedet for is kan du måske få en popsicle eller kold drik. Hvis det mere er et vanedannende tyggeproblem, skal du få fat i noget sukkerfrit tyggegummi.
  • Brug af tænderne som et værktøj til at åbne ting bør du undgå for enhver pris – “åbn det ikke med munden”, er en almindelig sætning, du måske har hørt vokse op. Af en eller anden grund gør vi det stadig. Det er lettere end at finde en saks eller en åbner. Åbning af flaskehætter er muligvis ikke en, du er vant til at lave, men sørg for at holde dig selv i ørene ift. hvor ofte du prøver at bruge tænderne til at åbne ting. Stop med det. Det er en dårlig idé
  • Slibning af tænder eller sammenbinding af kæben er en årsag til ødelagte tænder – De fleste patienter gør det ubevidst, men ved at slibe tænderne eller klemme deres kæbe lejlighedsvis., kan de skade deres tænder. Det er ofte forårsaget af stress eller angst, det sker, mens du sover. Ikke kun kan tandslibning beskadige dine tænder, men det kan også gøre din kæbe øm og give dig hovedpine. Hvis du finder ud af, at dette sker regelmæssigt, skal du konsultere din tandlæge.

Tunge og mundpiercinger eller tandsmykker – En nyere årsag til disse flisede eller revnede tænder er mund- eller tandsmykker. At have en hård metalgenstand, der støder mod dine tænder regelmæssigt, kan være væsentligt mere skadeligt end de andre nævnte årsager.

Hvad koster det at få lavet en knækket tand?

Det er forskelligt, hvad en sådan behandling koster – nogle gange kan det klares med plastik, hvor andre gange, så kræver det tandudtrækning og et tandimplantat.

Book en tid til behandling af en knækket tand til en fair pris

Lad os henlede opmærksomheden på vores smukke smil. Det gør vi ved at holde det sundt og hardware-frit (ingen piercinger)! En knækket tand bør vi undgå for enhver pris. Knækkede tænder giver ikke livskvalitet, og livskvalitet er vi jo ellers så glade for. Børst tænderne grundingt hver dag, og husk tandtråd.

Husk at kontakte din tandlæge i forvejen til at få behandlet en knækket tand. Bestil tid til tandlæge på 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Hvad skal jeg gøre hvis jeg knækker en tand og hvilken pris skal jeg betale?

få smilet tilbage ved at vi behandler en knækket tand eller knækkede tænder

Vi giver dig dit smil tilbage fra en knækket eller flere knækkede tænder

Så hvad skal du gøre, hvis du pludseligt knækker en tand, hvad kan du gøre for at afhjælpe dit knækkede problem? Du kan få panik i starten, men fat mod – det at knække en tand er mere overraskende end noget andet. Først og fremmest skal du bare skylle munden ud med varmt vand, og du bør bruge en kold komprimering for at reducere hævelse. Brug et almindeligt stykke voks eller et sukkerfrit tyggegummi, og placér det over eventuelle skarpe kanter. Sørg for ikke at spise, hvis det er muligt, for ikke at bide ned på tanden. Ring til Rungstedtand, så vi kan vurdere skaden og planlægge at få din tandbrud genoprettet. Vi er din tandlæge i Trørød mm. i Nordsjælland.

Bestil tid til at få behandling af en knækket tand – til en fair pris

Du kan få behandling af en knækket tand hos din tandlæge. Kontakt tandlægen på 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Ift. pris på en knækket tand, er det svært at vurdere, fordi det kommer an på omfanget af behandlingen. Kom forbi til et eftersyn, så kan vi fortælle dig, hvad det koster at få lavet din knækkede tand.

Har du et spørgsmål, du vil have svar på? Lad os vide det! Vi vil medtage i vores fremtidige blogindlæg. Kontakt vores tandklinik med spørgsmål, kommentarer eller bekymringer. Vi ser frem til at høre fra dig!

Contact Us

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.