Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk
Velkommen hos Rungstedtand, der er din tandlæge i Nordsjælland. Vi betjener blandt andet borgere i Hørsholm, Trørød, Vedbæk, Kokkedal og Nivå. I det følgende, ser vi nærmere på en historie om David Tuller, der i USA kommer i klemme. Han vil gerne have udført noget tandarbejde, men forsikringsselskabet i USA, er besværligt. Vi skal være glade for det system vi har i Danmark.

Jeg er 61 år gammel, en San Francisco-husejer med en akademisk stilling på University of California-Berkeley, som giver mig en omfattende sundhedsforsikring. Alligevel, for at have råd til de mere end $ 50.000 i udgifter, der kræves til det genoprettende tandarbejde, som jeg har haft brug for i de sidste 20 år, har jeg været nødt til at være afhængig af udlæg – fra min mor. Det siger han til CNN.

Sådan lærte jeg alt om den store kløft mellem medicin og tandpleje – især hvordan eller hvem behandling betales af, som for det meste ikke betales af forsikringsselskaber. Mange amerikanere med alvorlig tandsygdom finder ud af det på samme måde: ET CHOK AF VÆRSTE SKUFFE.

David Tuller siger ifølge CNN, at han til trods for en anstændig tandlæge har brug for økonomisk hjælp til at betale for genopretningsarbejde på tænderne. Hos Rungstedtand kan du få lavet nye tænder på afbetaling, og det er derfor en del mere overkommeligt end så mange andre økonomiske metoder som straksbetaling ift. til at få lavet tænder.

For millioner af amerikanere – velsignet med gode gener og held og lykke – fungerer tandforsikring temmelig godt, og de tænker ikke meget på det. Men folk som mig lærer tingene på den hårde måde, at tandforsikring overhovedet ikke er forsikring – ikke i den forstand at give betydelig beskyttelse mod uventede eller uoverkommelige omkostninger. Min tandlæge fra UC-Berkeley, hvor jeg har været på fakulteterne for folkesundhed og journalistik, topper $ 1.500 om året – og det betragtes som en anstændig plan.

Tak fordi du læser denne artikel hos Rungstedtand, som er din foretrukne tandlæge i Nordsjælland. Vi behandler blandt andet borgere i Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk og Trørød. Bestil tandtid nær Kokkedal, Hørsholm eller Vedbæk via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

Dækker Davids forsikring tandimplantater?

Tandpolitikker ligner mere forudbetalingsplaner for et grundlæggende niveau af pleje. De giver generelt fuld dækning for rutinemæssige forebyggende tjenester og opkræver en lille smule for fyldninger. Men dækningen reduceres, når behandlingen intensiveres. Større arbejde som en krone eller en bro dækkes ofte kun med 50 procent; implantater dækkes generelt ikke overhovedet.

I mange andre lande er medicinsk og tandpleje ligeledes adskilte systemer. Forskellen er, at priserne på større procedurer i USA er så høje, at de kan være ude af rækkevidde, selv for middelklassepatienter. Nogle mennesker tyr til den såkaldte tandturisme og søger pleje i lande som Mexico og Spanien. Andre får tandplejepriser i USA fra tandskoler eller stiller op til gratis pleje på lejlighedsvis pop-up-klinikker.

Underliggende dette “forsikrings”-system i USA er en bredere, ikke fastlagt forudsætning om, at tandbehandling på en eller anden måde er valgfri, endda en luksus. Ud fra et dækningssynspunkt er det som om munden er muret fra resten af ​​kroppen.

Tak til dig fordi du læser med hos Rungstedtand, der er din tandlæge i Nordsjælland. Vi behandler dig som borger i blandt andet Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk og Trørød. Bestil tandtid nær Kokkedal, Hørsholm eller Vedbæk via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

Hvorfor tandimplantater?

kvinde bliver undersøgt af tandlæger til konsultation om tandimplantater

Min ydmyge situation handler ikke om at undlade at børste tænder eller benytte tandtråd, og heller ikke om kosmetik. Mine to nedre fortænder kollapsede lige inden min 40-års fødselsdag. Det viste sig, at jeg trods regelmæssig tandpleje havde udviklet et avanceret tilfælde af periodontitis – en kronisk inflammatorisk tilstand, hvor lommer af bakterier inficeres og gradvist ødelægger tandkød og knoglevæv. Næsten halvdelen af alle ​​amerikanere i alderen 30 år og ældre lider af milde til svære former for det.

Min diagnose blev fulgt af ekstraktioner, titanimplantater i min kæbe, installation af porcelænstænder på implantaterne, knogletransplantationer, en række tandkødsoperationer – og det var bare begyndelsen. Jeg har siden haft yderligere fem implantater, flere gummi- og knogletransplantater og mange, mange nye kroner installeret.

I det mindste har jeg været i stand til at få pleje. Situationen er meget værre for mennesker med lavere indkomster og ingen familiestøtte. Selvom Medicaid, den statlige føderale forsikringsselskab for fattige og handicappede, dækker børnetandes tjenester, bestemmer stater selv, om de skal tilbyde fordele for voksne. Og mange tandlæger accepterer ikke patienter på Medicaid, barn eller voksen, fordi de finder refusionssatserne for lave.

Programmet betaler typisk så lidt som halvdelen af ​​det, de får fra patienter med privat forsikring. Som Kaiser Health News rapporterede i 2016 for eksempel, betaler Medicaid i Colorado $ 87 for en påfyldning på en ryg tand og $ 435 for en krone sammenlignet med $ 150 og $ 800, som private patienter typisk betaler.

Til sidst kan dårlig forebyggelse og behandling blive et medicinsk problem – hvilket fører til alvorlige og til tider dødbringende sundhedsmæssige konsekvenser. I en berygtet sag fra 2007 – beskrevet af Mary Otto i sin bog “Teeth: The Story of Beauty, Inequality and the Struggle for Oral Health in America” ​​- døde Deamonte Driver, en 12-årig dreng i Maryland, efter en tandinfektion spredte sig til hans hjerne. Familiens Medicaid-dækning var bortfaldet.

Forskning har vist forbindelser mellem parodontale infektioner og kroniske tilstande som diabetes og hjerte-kar-sygdom. Undersøgelser har fundet sammenhænge mellem periodontitis og negative graviditetsresultater, såsom for tidlig fødsel og lav fødselsvægt. Tandproblemer er også til hinder for at tygge og spise, hvilket påvirker ernæringsstatus.

Opdelingen mellem medicin og tandlæge har dog dybe rødder i historie og tradition. I århundreder faldt udtræk af tænder til erhvervsfolk som barbersmede og smede – læger bekymrede sig ikke for sådanne blodige operationer.

I USA blev den mangeårige kløft mellem læger og tandlæger institutionaliseret i 1840, da University of Maryland nægtede at tilføje uddannelse i tandpleje og mundkirurgi til sin studieplan for medicinsk skole – hvilket førte til oprettelsen af ​​verdens første tandskole.

Tusind tak fordi du er en læser hos Rungstedtand, som er din tandlæge i Nordsjælland. Vi behandler dig som borger i blandt andet Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk og Trørød. Bestil tandtid hos tandlæge nær Kokkedal, Hørsholm eller Vedbæk via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

Patient ligger hos Tandlægen i Trørød og er klar til at få tandbehandling af tandlægerne

Tandlæger bør informere bedre om det økonomiske i deres behandlinger

Hos Rungstedtand går vi meget op i at informere patienterne om, hvordan og hvorledes det økonomiske ser ud i behandlingen. Vi laver også tænder på afbetaling, hvilket gør det mere overkommeligt for mange af vores patienter.

Tandlæger i USA har på nogle måder draget fordel af adskillelsen – i vid udstrækning undslået virksomhedskonsolideringen af ​​amerikansk medicin, med mange der skaffer gode levevis i mindre praksis. Patienter betaler ofte villigt ud af lommen, i det mindste til et punkt.

Nogle mennesker afviser bevidst forsikring af tænder, da de betragter det som mindre presserende end at have forsikring mod medicinske katastrofer. “Du får muligvis ikke et job som værtinde i restauranten, men af ​​de samme symboler, der har en masse manglende tænder, lever for at fortælle historierne,” sagde Lubet.

Med fluoridering og fremskridt i behandlingen er mange amerikanere kommet for at tage deres tænder for givet og flyttet deres opmærksomhed til mere kosmetiske problemer. Og tandfeltet har draget fordel af forretningen.

Efter min erfaring, der inkluderer omfattende rejser i andre lande, forekommer amerikanere ofte desorienterede eller endda forfærdede, når de konfronteres med ufuldkommen tandpræstation. I min periode med intensiv tandpleje her hadede jeg at bære midlertidigt og ofte modet offentligheden med manglende fronttænder. Jeg fandt mig rutinemæssigt beroligende for folk, at ja, jeg vidste om kløften, og ja, jeg fik det til at håndtere.

I mellemtiden slår den dristige linje mellem hvad der er dækket eller hvad der ikke ofte er patienterne ikke-sensisk.

Sidste efterår havde Lewis Nightingale (68), en pensioneret kunstdirektør i San Francisco, brug for operation for at håndtere en godartet tumor i knoglen nær hans øverste højre tænder. Den orale kirurg og øre-, næse- og halslægen konsulterede og enige om, at førstnævnte var bedst egnet til at håndtere operationen, skønt en af ​​dem var kvalificeret til at gøre det.

Nightingales Medicare-plan ville have dækket en procedure udført af øre-, næse- og halslæge, sagde han. Men den dækkede ikke operationen i dette tilfælde, fordi den blev udført af en mundkirurg – en tandlæge. Nightingale havde ingen tandforsikring, så han sad fast med regningen på $ 3.000.

Hvis hans tumor bare havde placeret sig et par centimeter væk, tænkte han, ifølge CNN.

“Jeg sagde, hvad nu hvis jeg havde næskræft eller halskræft?” Sagde Nightingale. “At adskille tandproblemer fra alt andet virker vilkårligt. Jeg har en god medicinsk forsikring, så hvorfor dækker ikke min medicinske forsikring det?” Det siger David Tuller til CNN.

Afslutningsvis vil vi hos Rungstedtand sige, at det er godt vores system er så humant som det er, hvor du med Sygeforsikringen “danmark” kan få tilskud til implantater. Hør Sygeforsikringen “danmark” ad og vid dig sikker på, at det er muligt at få tilskud i år.

Tak fordi du læser med hos Rungstedtand, som er din tandlæge i Nordsjælland. Vi behandler dig som borger i blandt andet Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk og Trørød. Bestil tandtid nær Kokkedal, Hørsholm eller Vedbæk.

Kontakt tandlæge og modtag behandling

Contact Us

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.