Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk
At vide, om du har brug for en rodbehandling, er som at prøve at finde ud af, om du har brug for en tandfyldning. Det kan være vanskeligt i de tidlige stadier af et problem at vide, om en bedre mundhygiejneindsats kan løse problemet, eller om tandlægearbejde er påkrævet. Det skyldes, at mange af tegnene kun kan bestemmes af en uddannet tandlæge.

Fysiske symptomer starter ganske enkelt ikke, før problemet er blevet mere avanceret, hvorfor det er så vigtigt at se din tandlæge regelmæssigt. Besøg Rungstedtand som din tandlæge i Kokkedal. Hvis du ikke kommer til tandlægen for at få øje på et problem, før det eskalerer, har du muligvis en inficeret tand og en potentiel rodbehandling på dine hænder. Vi ses i Nordsjælland!

Rodbehandlinger bruges til at reparere og redde tænder, der er blevet dårligt forfaldne eller inficerede. Når massen af ​​tanden, der består af blodkar og nerver, er beskadiget, skal tanden fjernes, og indersiden af ​​tanden rengøres og forsegles herefter.

Hvis du har mistanke om et problem med en eller flere af dine tænder, er her 7 tegn på, at du kan have brug for en rodbehandling:

Et af de tegn, du har brug for en rodbehandling, er vedvarende smerter

Smerter er en af ​​de vigtigste indikatorer for, at der er noget galt med roden af ​​din tand. Hvis du har problemer med at udføre normale aktiviteter såsom at drikke eller spise uden at føle smerter, skal du kontakte din tandlæge så hurtigt som muligt.

Din tandlæge vil undersøge din ømme tand for at se, om dine blodkar eller nerver er blevet betændt på grund af infektion. Antibiotika kan løse disse typer infektioner, så din tandlæge kan vælge at foretage en rodbehandling for at lette smerten.

Fliset eller revnet tand

Dine tænder kan blive flisede eller knækkede fra at spise hårde fødevarer, være involveret i kontaktsport, eller når tidligere tandprocedurer går galt.

Når en tand bliver revnet eller fliset, kan den udsætte nerverne under tandens overflade og føre til en infektion. En infektion i en tands rod kan komme ind i blodomløbet og sprede sig. En ubehandlet infektion kræver en rodbehandling for at forhindre yderligere infektion og smerter.

Følsomhed over for varme eller kulde

Et andet almindeligt tegn på, at du muligvis har brug for en rodbehandling, er tandsensitivitet. Hvis din tand får ondt, når du drikker varme drikke såsom kaffe eller te, er dette et problem. Hvad der starter som en kedelig verke kan udvikle sig til en skarp, intens smerte.

Kold mad og drikkevarer kan også forårsage en masse smerter for dem med en inficeret tand. Når du spiser is og undgår at knuse på den ene side af munden for at undgå en smertefuld tand, kan beskadigede blodkar og nerveender være skylden.

Din tandlæge konkluderer måske, at en rodbehandling er nødvendig for at løse problemet med din følsomme tand.

Rungstedtand behandler borgere i Hørsholm, Kokkedal og Vedbæk. Kontakt din tandlæge, Rungstedtand, i Hørsholm, Kokkedal, Trørød og Vedbæk, og opnå en tid til et tandftersyn.

Dine gummer er hævet

Hævet tandkød er et tegn på problemer under overfladen. Hvis dit tandkød er smertefuldt og hævet eller har et hævet stød på dem, vil din tandlæge undersøge det hævede tandkød for at se, om betændelse er skylden.

I nogle tilfælde er der brug for en rodbehandling for at løse problemet med betændte tandkød, hvis de ikke forbedrer sig.

Mørk misfarvning af tanden

En misfarvet tand kan være resultatet af dårlig hygiejne, eksponering for mad og drikke, der pletter tandemaljen, eller på grund af nerveskader under tandens overflade. Når der opstår skade på nerve og blodkar, vil din tandlæge få dig til at planlægge en aftale om en rodbehandling for at fjerne den beskadigede rod.

Forlænget følsomhed

Hvis det gør ondt, når du lægger pres på din tand, og at følsomheden varer i uger eller måneder uden forbedring, kan en rodbehandling være i din fremtid. Langvarig tandfølsomhed er typisk resultatet af en beskadiget rod, og disse heles ikke alene. Hvis du vil slippe af med smerten for godt og holde kontaminering i at sprede sig, kan din tandlæge hjælpe dig med det. Vi behandler blandt andet borgere i Vedbæk, Trørød, Kokkedal og Hørsholm.

Dybt forfald

Når dybt forfald er sat ind i bunden af ​​din tand, vil ingen mængde børstning, tandtråd eller skylning med mundvask løse problemet. Hvis et hulrum er overset for længe, ​​spreder det sig ned i nerven og tanden. I et sådant scenario er en rodbehandling sandsynligvis den eneste mulighed for reparation, før patienten er udstyret med en krone.

Derfor er regelmæssig mundhygiejne og regelmæssige aftaler med tandlæge så vigtig. Når dine tænder og tandkød forsømmes, spreder infektion og sygdom sig, og hvad der måske har været en lille løsning, kan blive meget mere alvorlig.

Gå ikke i panik, få dine tænder taget i omsorgsfuld pleje i dag!

Hvis du har mistanke om, at du har et tandproblem, der kun kan løses med en rodbehandling, skal du ikke bekymre dig. Rodkanaler, selvom de ikke er øverst på nogens liste over sjove tider, er almindelige og behøver ikke at være smertefulde. Hos den rigtige tandlæge behøver oplevelsen ikke at være en skræmmende. Hos Rungstedtand kan vi bedøve dig, så du intet mærker.

Sandheden er, det gør meget mere ondt at fortsætte med en beskadiget tand eller tænder end at gennemgå en rodbehandlingsprocedure. Faktisk siger de fleste patienter, at proceduren var smertefri. Selvom du kan forvente at føle nogle mindre ømmer og følsomhed, når anæstesimidlet er forsvundet, vil disse små ulemper være væk inden for få dage og senest inden for et par uger.

Den bedste ting at gøre er at ringe til din tandlæge og planlægge en aftale i dag for at få dine tænder raske igen. Husk vi ses hos din tandlæge i Nordsjælland!

Kontakt tandlæge og modtag behandling

Contact Us

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.