Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk
Hvad er den rigtige måde at børste på? Korrekt tandbørstning tager mindst to minutter – det er rigtigt, 120 sekunder! De fleste voksne kommer ikke tæt på at børste så længe. For at få en følelse for den pågældende tid, prøv at anvende et stopur. Dette kan du eksempelvis gøre på din smartphone. For at børste dine tænder korrekt skal du bruge korte, blide børstebevægelser, og lægge ekstra opmærksomhed på svære ryggener og områder omkring: implantater, kroner, fyldninger, eller anden restaurering. Her er nogle trin som kan anvendes i forhold til grundigt at rengøre tænderne:

  • Rens de yderste overflader af dine øvre tænder, så dine nedre tænder.
  • Rengør de indvendige overflader af dine øvre tænder, så dine nedre tænder.
  • Rengør tyggefladerne.
  • For friskere ånde skal du også bøje tungen.
  • Vip børsten i en 45 ° vinkel mod tandkoglen og fej eller rul børsten væk fra tandkoglen.
  • Foretag børstning forsigtigt udvendig, indvendig og tyggeoverflade på hver tand ved hjælp af korte “frem og tilbage børstebevægelser”.
  • Forsigtigt børste din tunge for at fjerne bakterier og friske ånde.

Vi instruerer også i korrekt tandbørstning hos Rungstedtand på klinikken, hvis dette ønskes af patienten. Husk vi er også tandlæge for borgere i Kokkedal.


Hvilken type tandbørste skal jeg bruge? tandboerste, korrekt tandbørstning

I forhold til korrekt tandbørstning, er de fleste tandlæger er enige om, at en blød børste er bedst til at fjerne plak og snavs fra tænderne. Småbørster er også at foretrække, da de bedre kan nå alle områder i munden, herunder svære at nå tilbage tænder.

For mange er en tændbørste et godt alternativ. Det kan gøre et bedre arbejde med rengøring af tænder, især for dem der har svært ved at børste eller som har begrænset manuel fingerfærdighed.


Hvor ofte skal jeg udskifte min tandbørste?

Du bør udskifte din tandbørste, når den begynder at vise slid, eller hver tredje måned, alt efter hvad der kommer først. Det er også meget vigtigt at ændre tandbørster, efter at du har haft forkølelse, da børsterne kan samle bakterier, der kan føre til geninfektion.


Hvor vigtigt er tandpasta jeg bruger?

Det er vigtigt, at du bruger en tandpasta, der passer til dig. I dag er der en bred vifte af tandpasta designet til mange forhold, herunder hulrum, tandsten, tandkødsbetændelse, farvede tænder og følsomhed. Spørg din tandlæge eller tandplejer, hvilken tandpasta som passer bedst til dig.

Tak fordi du læste med. Vi glæder os til at betjene dig hos Rungstedtand – tandlægen ved Hørsholm.

Kontakt tandlæge og modtag behandling

Contact Us

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.