Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Tilskud til tandprotese for dig (som pensionist) som har en formue på under 91.900 kr. (2021). Hos Rungstedtand, som er din tandlæge nær Vedbæk, Trørød, Kokkedal og Hørsholm, vil vi gerne hjælpe dig med, at du får de tænder du gerne vil have.

En vej kan være, at du får tilskud fra kommunen til behandling. Som tandlæge siger vi måske, at du har brug for en fast protese, men selvom kommunen ikke har kigget på dit faktiske tandsæt, kan kommunen mene, at en aftagelig protese er mere end rigeligt. Kontakt Rungstedtand og hør mere.

Hør din kommune om et tilskud til en tandprotese eller tandimplantat som pensionist i Danmark

Et implantat er dyrere, så kommunen vil altid prøve at slippe så billigt som muligt, selvom der måske er hjemmel for en bedre løsning.

Det er relevant at søge hos din kommune inden behandlingen. Det er nemlig kommunen, der skal stå for at vurdere, om udgiften er nødvendig. Hos Rungstedtand kan du få et billigt tandeftersyn, og så kan vi se, hvad der giver bedst mening for dig.

Helbredstillæg til tandproteser kan en kommune se som en udgift. I sådanne tilfælde, hvor der ikke er taget højde for patientens behov, gives dette tillæg til den billigste løsning. Det er måske tilstrækkeligt for kommunen med den aftagelige protese, men hvis dine behov er større, så er det jo ikke tilstrækkelig. Hvis du i stedet ønsker behandling med en fast protese, kan du faktisk også få tilskud, der så beregnes i forhold til udgiften til en aftagelig protese. Du skal så selv betale prisforskellen, hvilket er positivt nok, da du får en bedre løsning. Som pensionist kan man godt stille krav til kvaliteten af behandlingen.

Du kan ydermere søge støtte til tandimplantater, hvis der er en tandlægefaglig begrundelse for, at du ikke kan bruge en behandling med aftagelig protese.

Du bør tage en konkret snak med din tandlæge om, hvad der skal gøres, hvis behandling med protese ikke virker for dig. Du skal også være oplyst om, at du kan have mulighed for at søge det resterende beløb som et personligt tillæg.

Kontakt din tandlæge, og få en ny tid til et tandeftersyn til en fair pris.

Læs også om at få lavet nye tænder på afbetaling til en fair pris

Sådan kan søges kommunalt helbredstillæg til en tandprotese i Nordsjælland

Hos Rungstedtand behandler vi alle borgere i Nordsjælland og resten af Danmark uanset alder, køn, etnicitet og religiøs overbevisning.

Et helbredstillæg er en ret som du har i Danmark, hvis nogle helt generelle betingelser er opfyldt. Din kommune skal ikke beregne et rådighedsbeløb som ved en almindelig ansøgning om andre personlige tillæg. Det giver nogle fordele.

Det betyder bl.a., at du kan få et helbredstillæg til betaling for dine egne udgifter til ordinær tandlægebehandling, hvilket den offentlige sygesikring giver et tilskud til efter den ordinære sundhedslov. Hvor meget du kan få i tillæg vil afhænge af ting såsom din likvide formue, samt din personlige tillægsprocent.

Hvis du har en formue på mere end de 91.900 kr. (2021), så kan du ikke få et helbredstillæg.

Hvis du har en tillægsprocent på 100, så kan du få dækket ca. 85% af din egenbetaling til helt almindelig tandbehandling. Hør mere om dette hos kommunen, hvis du er pensionist og berettiget til tilskud.

Kontakt din tandlæge, og få et tandeftersyn til en fair pris.

Læs også om kæbekirurgi hos kommunen.

Kontakt din tandlæge for et tandeftersyn

Contact Us

Få tilskud til en tandprotese eller tandimplantat som pensionist i Nordsjælland

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.