Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Der foretages undersøgelser løbende ift. tandimplantater. Meget af den research, som foretages, sker på internationalt niveau. Undersøgelserne kan have relevans for Danmark, og hvordan vi bruger tandimplantater herhjemme. Rungstedtand er din tandlæge i Kokkedal, Hørsholm, Vedbæk og Trørød mm. i Nordsjælland. Tak fordi du læser med.

Kontakt tandlægen nær Kokkedal, Hørsholm, Vedbæk eller Rungsted her:

Contact Us
Et tandimplantat som er klar til en krone som kan laves hos tandlægen nær Hørsholm

I det følgende kan du læse nærmere om 1) “Hvad er tandimplantater” og 2) Hvilket problem er årsag til manglende tænder og brugen af tandimplantater?

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Skal du til tandlæge nær Kokkedal, Vedbæk eller Hørsholm? Så bestil tandtid via  4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater er en almindelig behandling for tab af tænder. En undersøgelse fra Korea i 2017, opsummerer den aktuelle viden om implantatoverflader, øjeblikkelig indlægning kontra konventionel indlægning, de korte implantater, sinusløft, samt tilpassede implantater vha. tredimensionelt tryk. Artiklen kortlægger, at de fleste af implantatoverflademodifikationerne viser gode osseointegrationsresultater. Mht. biomolekylære belægninger, som for nylig er blevet udviklet, og undersøgt, er der blevet også blevet observeret gode resultater i dyreforsøg.

Øjeblikkelig indlæg eller indførsel af tandimplantater havde lignende kliniske resultater sammenlignet med den konventionelle belastning, og kan bruges som en vellykket behandling. Det kan behandlingen fordi den har fordele ift. at reducere behandlingstider, samt give tidlig funktion og æstetik. Alle elementerne, altså reduktion af behandlingstid, tidlig æstetik og funktion, er meget efterspurgte ift. mange konventionelle implantatbehandlinger.

I Danmark er det muligt i et vist omfang at modtage tilskud til et tandimplantat eller en tandprotese.

Korte implantater viste tilsvarende kliniske resultater sammenlignet med standardimplantater. En længere række sinusforstørrelsesteknikker, podningsmaterialer og alternative teknikker, såsom skrå implantater, zygomatiske implantater og korte implantater, kan ifølge undersøgelsen også anvendes. Med den fortsatte udvikling af ​​nye teknologier i tredimensionelt og computerunderstøttet design / computerunderstøttet fremstilling (CAD / CAM), kan tilpassede implantater ifølge undersøgelsen bruges som et alternativ til det konventionelle implantatdesign. Undersøgelsen viser pt, at der er begrænsninger på grund af manglen på langtidsstudier, samt kliniske studier. Der er altså et reelt behov for et langsigtet klinisk forsøg, samt en mere forudsigende undersøgelse.

Husk at dit tandsæt skal holdes pænt og ordentligt ligesom du holder dit hjem rent og ryddeligt. Holder du ikke dit hjem ryddeligt og renligt, så kommer balladen, hvor der skal en istandsættelse skal til. Det samme gælder dit tandsæt. Du kan undgå de større istandsættelser af tandsættet ved at pleje tænderne godt og passe på dem gennem livet. Tandimplantater er for mange en god løsning, når visse tænder er ved at være nedslidte. En istandsættelse ved fraflytning svarer nogenlunde til byggebranchens tandimplantater.

Er du borger i Trørød, så har vi en side dedikeret til dig om hvordan du kommer til tandlæge i Trørød. Vi glæder os til at se dig. Bestil en tandtid via 4586 3325, eller  ml@rungstedtand.dk.

Hvilket problem er årsag til manglende tænder og brugen af tandimplantater?

Den mest almindelige årsag til manglende tænder eller tab af tænder, er periodontitis. Andre årsager inkluderer tandkaries, traumer, udviklingsdefekter og genetiske lidelser ifm. tænderne. Brugen og anvendelsen af tandimplantater, til at rehabilitere tab af tænder er steget i de sidste 30 år. Før tandimplantater blev proteser og broer brugt, men tandimplantater er blevet en meget populær løsning, hvilket skyldes procedurens høje succesrate og forudsigelighed samt dens relativt få komplikationer.

Mange undersøgelser relateret til tandimplantater er blevet offentliggjort, og flere er fortsat undervejs.

Er du interesseret i at læse mere om den aktuelle viden om tandimplantater, kan du med fordel læse “Recent advances in dental implants”. I denne undersøgelse er der opsummeret den fornødne viden i hvert afsnit (implantatoverflade, øjeblikkelig belastning versus konventionel belastning, kort implantat, sinusløftning og brugerdefineret implantat ved hjælp af tredimensionelt tryk). Har du et implantat som er gået løs? Så kontakt Rungstedtand i dag.

Når research fra 2017 kan være en øjenåbner ift. flere måder og metoder, der benyttes i dag ang. tandimplantater, så er vi unægteligt kommet videre sidenhen. Derfor må metoderne og fremgangsmåderne kun være blevet endnu bedre.

Hos Rungstedtand anvender vi Straumann tandimplantater, da det er med til at sikre forsyningen af dine implantater. Det er relevate hvis du skal have flere på et senere tidspunkt, eller hvis du falder og slår implantaterne ud.

Tak fordi du læste med hos Rungstedtand.

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.