Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Med de valgte betingelser i et studie afslørede tandpastaer, der indeholdte nano-hydroxyapatite (n-HAp) højere remineraliserende virkninger, sammenlignet med aminfluoridtandpastaer. Der blev opnået sammenlignelige tendenser for forbedret emalje. Studiet er udarbejdet af Peter Tschoppe, Daniela L. Zandima, Peter Martus og Andrej M.Kielbassa.

Patient modtager behandling med Nano-hydroxyapatite (n-HAp) tandpasta som har remineraliserende virkninger

Formålet med undersøgelsen var at evaluere virkningerne af daglig behandling med forskellige n-HAp tandpastaer ift. remineralisering af kvægemalje og dentine underjordiske læsioner lagret i en remineraliserende opløsning. En aminfluoridtandpasta blev anvendt til brug som reference af sammenlignende grunde. Forskerne antog (H0), at yderligere børstning med n-HAp eller fluortandpastaer ville resultere i ligeværdige remineraliseringseffekter sammenlignet med den rene remineraliseringsopløsning (positiv kontrol). Denne nulhypotese blev testet mod den alternative hypotese om en forskel mellem produkter.

Rungstedtand, tandlæge i Vedbæk, er klar til at modtage dig som patient. Ring eller send en mail og få tid til en behandling. Bestil tandtid hos Rungstedtand via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

I det følgende kan du læse nærmere om, hvad forskerne fandt frem til ift. studiet.

De- og remineralisering styres i høj grad af mætningen af de orale væsker

Processen med de- og remineralisering styres i høj grad af mætningen af de orale væsker (herunder spyt og plaque) mht. apatitmineraler. I betragtningen af en passende ændring i betingelserne, kan remineralisering blive den dominerende proces, hvilket dermed kan føre til reparation af læsion.

For at forbedre læsionens remineralisering kan en forøgelse af calcium- eller fluoridkoncentrationer i patientens orale væsker være yderst relevant. Bestil en ny tandtid via ☎ 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk.

Flour / flourider

Til dette formål er fluorider traditionelt blevet brugt i de forskellige formuleringer, og de samtidig cariostatiske mekanismer kan forklares med en øget drivkraft for de fluoriserede apatitter. Faldet i tandkaries, er noget der opleves i de fleste industrialiserede lande, og kan i vid udstrækning tilskrives den udbredte anvendelse af fluorider.

Denne forebyggende virkning skyldes grundlæggende dannelsen af calciumfluoridlignende bundfald, der hæmmer den uønskede demineralisering, mens fluorindhold, der er nødvendige til remineralisering, antages at være højere end dem, der forhindrer dannelse af læsion. Læs også mere om pris på en tandkrone her på Rungstedtand.

Tak fordi du læser med hos Rungstedtand, som er din tandlæge i Hørsholm nær Vedbæk.

Contact Us

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.