Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Ondt i tænderne om aftenen eller om natten er et problem som flere har. De nogle gange uforklarlige tandsmerter, kan vi spotte via røntgen og afhjælpe med behandling.

Akut tandpine kan opstå af flere årsager – nogle af årsagerne forklarer vi nærmere i løbet af denne artikel. Tak fordi du læser med hos Rungstedtand – tandlæge nær Kokkedal.

Har du akut tandpine, så kan du tage kontakt til Rungstedtand, der er din tandlæge i Nordsjælland når det gælder akut tandpine.

Kontakt her – akut tandpine eller betændelse i tand

 

Bestil tid til tandlæge på 📱 4586 3325, eller ✉ ml@rungstedtand.dk

Contact Us

Har du nogensinde oplevet at blive forstyrret i din nattesøvn på grund af, at du havde ondt i tænderne? Har du prøvet at vågne på med en ubehagelig og akut tandpine om i nattetimerne? Smerte og ondt i tænderne om natten kan udløses af flere forskellige faktorer og årsager. Tandsmerter om natten kan det skyldes, at du i din dybe søvn ligger og skærer tænder. Skæren af tænderne er usundt for din emalje og kan skade dit tandsæt. Ondt i tænderne om natten kan også være et tegn på betændelse i en tand eller flere tænder. Udover at forstyrre nattesøvnen, kan de natlige tandsmerter være særdeles ubehagelige og stressende. Kontakt tandlæge Astrup-Wrisberg, som er din omsorgsfulde tandlæge, og få hjælp med tandsmerterne.

Ondt i tænderne om aftenen - smerter og tandpine om natten

Hvad kan gøres som led i smertelindring af en tand, tandkød eller flere tænder?

Hvis du som mange andre har oplevet at have tandpine, så ved du, at lindring af smerterne ved din tandpine er særligt ønsket i situationen. Derfor er den rette smertestillende dosis ved en tandpine særdeles essentiel at kende. Det hjælper vi dig gerne med information omkring her på Rungstedtand.

En tandpine kan ske af forskellige grunde. Det er de færreste mennesker, der kommer gennem hele deres liv uden at erfare tandsmerter i større eller mindre udstrækning.

Tandpine når jeg ligger ned

Er du en af dem, der siger: “Tandpinen opstår jeg ligger ned”? Så skal du overveje at ringe til din tandlæge og høre nærmere om behandlingsmulighederne. Det er jo ikke rart at have tandpine når man skal til at sove eller ligger på sofaen.

Tandlægen vil bede dig komme forbi til et tandeftersyn, hvor der kan ses nærmere på årsagen til, at det gør ondt når du ligger ned.

Hvad hjælper smertelindrende mod tandpine?

  • Hos Rungstedtand anbefaler vi ved tandpine en smertestillende dosis, der lyder således: 2 stk paracetamol á 500mg. Og 1 Ibuprofen á 400-600mg. Højst hver 6 time (pas på maveslimhinde og organer), og dette anbefaler vi maksimum at gøre 3 gange dagligt.

Husk at denne smertelindring ikke behandler dine tandsmerter. Husk derfor at bestille en tid hos tandlæge Marie-Louise Astrup-Wrisberg. Så vil tandlægen gøre alt, hvad der er muligt for at give en god, omsorgsfuld og tryg behandling af din tandpine. Bestil tandtid via tlf. 4586 3325, eller mail ml@rungstedtand.dk.

Kommer dine tandsmerter kun om natten?

Tandsmerter, tandpine og ondt i tænderne om natten kan være tegn på en slem betændelse i en tand. Det kan også være kendetegn på, at man skærer tænder.

Føles din tandpine som en ubehagelig dunken, og mærkes det som om den ømme tand føles for høj, så kan du få taget et røntgenbillede, der kan afdække, hvorvidt tanden har betændelse ved roden og ned i kæbeknoglen. Det er en vigtig ting af få afklaret, da det ganske enkelt kan blive særdeles smertefuld affære at gå ubehandlet med. Kom til tandlæge hos en omsorgsfuld tandlæge nær Kokkedal, Vedbæk, Rungsted, Hørsholm og Trørød, og få hjælp via omsorgsfuld behandling af tandpine.

Besøg en omsorgsfuld tandlæge nær Kokkedal, Vedbæk, Rungsted, Hørsholm og Trørød. Få hjælp via god behandling af tandpine

Vågner du med tandpine om aften eller nat?

Vi anbefaler, at hvis du gennemlever at vågne op med tandpine, at du prøver at mærke efter, hvorvidt du kan lokalisere, hvor smerten kommer fra ift. en bestemt tand. Det kan være en streng affære at finde ud af det, men det hjælper tandlæge Marie-Louise Astrup-Wrisberg, hvis du kan beskrive hvor i munden din smerte kommer fra:

  • Om smerterne er i overmunden eller undermunden, er relevant information
  • Det er også relevant viden, hvorvidt smerten er i din højre eller venstre side.

Mærk ganske enkelt efter om du synes smerten er enten jagende, dunkende, murrende eller isnende.

Prøv også at føle om du har en konstant smertet eller om den er periodevis eller udløses af noget konkret som eksempelvis tygning eller påvirkning af koldt eller sødt. Hvis noget af dette lyder eller føles bekendt så fortæl det til tandlæge Astrup-Wrisberg, så får du den bedste hjælp. Tandlæge Astrup-Wrisberg får borgere ind fra de omkringliggende byer, herunder Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk og Trørød. Er du fra Trørød, så er vi Trørød tandlægerne for dig.

Har du ubehageligt ondt i dine tænder i overkæben eller underkæben om morgenen?

Har du morgensmerter fra tænder, kæbemuskulatur eller kæbeled kan det være tegn på, at du skærer tænder om natten. Hvis det er sådan det er, så kan en bideskinne afhjælpe mod dine opspænd om natten, hvilket kan reducere spændingshovedpine om morgenen. Hos Rungstedtand nær Hørsholm, Vedbæk, Kokkedal og Trørød, kan vi hjælpe dig med behandling.

Når du skærer tænder om natten, kan det være tegn på stres. Bidskinnen vil ikke afhjælpe eventuelle symptomer på stres. Derfor er det meget vigtigt at mærke efter, hvorvidt der kunne være behov for supplerende indsats mod stress også. Bestil tandtid via tlf. 4586 3325, eller mail ml@rungstedtand.dk.

Ondt i tandkød (ømt?) og kæbe: Har du smerter og ondt i tænderne i overmunden?

En tandpine, der i høj grad sidder i hele overkæben, og således kan mærkes i begge sider kan skyldes det, som kaldes kæbe- og bihule betændelse. Du har potentielt oplevet, at en forkølelse gjorde alle tænderne i overmunden ømme. Det er normalt, at man kan opleve sådanne smerter fra tænderne under forkølelse.

Hvis forkølelsen ydermere er den udløsende årsag til de ømme tænder (ømt tandkød?), vil denne ømhed som reelt være i overkæben, og i begge sider af overkæben. Med det sagt, er det ikke normalt, at en forkølelse kan udløse smerter i undermunden, eller kun forstyrrer i den ene side af overmunden. Hvis smerterne fortsætter efter forkølelsen er aftaget, så sørg for at blive tilset af din tandlæge.

Hos tandlæge Astrup-Wrisberg nær Hørsholm, Vedbæk, Kokkedal og Trørød, kan vi hjælpe dig med behandling af tandpine og tandsmerter. Book en ny tid til tandlægen via tlf. 4586 3325, eller mail ml@rungstedtand.dk.

Book tid til tandlæge og få hjælp til symptomer på betændelse i tand eller tandkød, så din tandpine og smerter forsvinder

Hvad er symptomerne på betændelse i en tand eller tandkødet?

De mest typiske symptomer på en eventuel betændelse i en tand er sådan en ubehagelig og murrende fornemmelse. Tanden kan også føles for høj i enkelte tilfælde, der ganske enkelt skyldes, at betændelsen har lokaliseret sig ved tandens rodspids, hvilket trykker tanden opad. Kommer der en dårlig smag i munden, kan det være et tegn på, at betændelsen har fået et afløb. Det løser desværre ikke problemet at en tand har fået afløb. Tanden skal tilses af tandlægen for at sikre mod større skader, og helst inden det er for sent og bliver en større fornøjelse for dig som patient. Ring til din gode og ærlige tandlæge Astrup-Wrisberg og få en tid til en omsorgsfuld og højt kvalificeret behandling til en fair pris.

Husk, at en tand med rodspidsbetændelse i flere tilfælde skal rodbehandles. Du kan også vælge at få trukket tanden ud, og få sat et implantat i, hvilket kan holde længere. Astrup-Wrisberg bruger Straumann implantater, som er af særlig høj schweizisk kvalitet.

Læs også mere om at få helt nye tænder til en fair pris

Tandpine eller smerter i rodbehandlet tand: Betændelse i tand og kæbe?

En tand er helt død efter en rodbehandling. Helt død er tanden – det er ganske rigtigt, men det betyder ikke at det er umuligt at få tandpine i en tand efter en rodbehandling, hvis det er lavet sjusket eller dårligt. Har du tandpine i en rodbehandlet tand? Så bør du kontakte tandlæge Astrup-Wrisberg, som har mange successer med at hjælpe patienter, der har fået uheldige rodbehandlinger hos dårligt kvalificerede tandlæger. Astrup-Wrisberg sørger for god behandling, så du kun behøver det minimale antal besøg. Har du en rodbehandlet tand, der dunker – så kontakt Rungstedtand her på telefon 4586 3325, eller mail ml@rungstedtand.dk.

Har du ondt i en tand efter en rodbehandling, så er det ofte et spørgsmål om, hvor længe du har haft ondt før det er nødvendigt at se en tandlæge. Ved ondt i flere dage, så kontakt din tandlæge. Har du fået betændelse i tand og kæbe – så skal du omgående til tandlæge.

Husk tandlæge Astrup-Wrisberg, er klar til at hjælpe med omsorgsfuld behandling, nær Hørsholm, Vedbæk, Kokkedal og Trørød. Bestil tandtid via tlf. 4586 3325, eller mail ml@rungstedtand.dk.

Midlertidig lindring af tandpine med smertestillende håndkøbsmedicin lader dig ånde lettet op for en stund

Midlertidig lindring af tandpine med smertestillende håndkøbsmedicin

Hos Rungstedtand anbefaler vi ved tandpine at du kan tage en smertestillende dosis. Denne dosis lyder således: 1 ibuprofen (200mg) sammen med 2 paracetamol (500mg), og denne dosis anbefaler vi, at du maksimum tager 3 gange dagligt som led i midlertidig lindring af tandpine. Når du har slem tandpine og tandsmerter, så skal du til tandlægen. Vi glæder os meget til dit besøg og hjælpe dig af med dine gener.

Vi anbefaler ikke, at du står for selvdiagnostisering via internettet, men at du kommer ind og får professionel støtte, råd og vejledning, samt evt. behandling, hvis det er nødvendigt. Ondt i tænderne i overmunden, undermunden mm., kan være forårsaget af mange forskellige ting. Besøg klinikken og få en tandrensning og en diagnosticering, samt eventuel behandling, så du er på den sikre side.

Bestil en ny tandtid via tlf. 4586 3325, eller mail ml@rungstedtand.dk.

Uforklarlige tandsmerter? Stress og ondt i tænderne hænger sammen

Vi kan ikke direkte fjernede underliggende faktorer, som giver dig stress, da det kan skyldes mange ting. Vi henviser dig gerne til professionel hjælp, hvis vi vurderer, at det kan hjælpe dig på den rigtige vej.

Har du stress, så kan det have en betydning for dine tandsmerter, idet en stressfuld hverdag eller periode bl.a. kan få dig til at bide dit tandsæt hårdt sammen i længere tid ad gangen. Stress kan også påvirke din søvn, så du enten bider sammen eller skærer tænder. Hvis stress er en underliggende faktor for din smerte i tænderne, så er der behandlinger og værktøjer vi kan yde for at gøre din stressfulde periode lidt mere behagelig og mindre smertefuld for dit tandsæt.

Bestil en ny tid til at få lavet dine tænder af en omsorgsfuld tandlæge. Kontakt via 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Smerter ved tygning efter plastfyldning

Har du smerter ved tygning efter en plastfyldning er blevet lavet? Så kan der være flere årsager til, at det gør ondt. Måske har du en for høj fyldning, hvilket kan forstyrrer tandnerven. En helt nøjagtig diagnose kræver, at du kommer til tandlæge, og får kigget på dit tandsæt. Book en tid til et tandeftersyn.

Isninger efter plastfyldning

Hvis smerterne efter en foretaget plastfyldning føles som isninger, så kan der også være tale om flere problemer. Der er en sandsynlighed for, at der er udboret for tæt på din tandnerve, hvilket kan have en betydning for følelsen af isninger efter en foretaget plastfyldning. Det er svært at stille en diagnose selv online, så det er derfor anbefalet, at du kommer til tandlægen. Kontakt din tandlæge i Rungsted via 4586 3325, eller  ml@rungstedtand.dk, og få akut hjælp.

Øm tand når jeg tygger – skyldes måske betændelse i tand

Har du en øm tand når du tygger i mad eller andre fødevarer? Så skal du til tandlæge for at have undersøgt årsagen. Der kan være et hav af årsager til, at du har ondt, og nogle kan være mere kritiske end andre. Betændelse i en tand kan være farligt, så derfor anbefaler vi, at du besøger klinikken i Rungsted, og får set nærmere på dit tandsæt.

Det er bedre at være på den sikre side når vi taler om mulig betændelse i en tand.

Fyldning tæt på nerven – gener efter plastfyldning tæt på tandnerve

Har du gener efter en plastfyldning tæt på din tandnerve? Ved en fyldning tæt på nerven, så er du i risiko for at den sporadisk gør ondt, så du skal være forsigtig når du tygger med denne tand. Hvis der ikke er foretaget fyldning, så skyldes det med sikkerhed et andet problem. Det kan blive dyrt, hvis det ikke bliver undersøgt, så vi anbefaler, at du kommer til tandlæge. Hos tandlægen kan du få set nærmere på, hvad årsagen er til, at det gør ondt. Smerterne kan måske lettest med den rette vejledning i at tygge bestemte fødevarer.

Få akut hjælp – kontakt din tandlæge i Rungsted via 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

“Forstuvet tand” – få akut hjælp til tandpine

Har du en “forstuvet tand”? Så skal du fluks til tandlægen, og have det tjekket af en professionel behandler. I tilfælde af en forstuvet tand, så har vi flere behandlingsmuligheder. Nogle behandlinger er mere holdbare end andre, så valg af behandling afhænger også af, hvilken tand, som er tale om, samt dit behov.

Book en tid hos Rungstedtand, og få hjælp med en forstuvet, flækket eller knækket tand.

Øm tand ved tryk

Det er også muligt at opleve en øm tand ved tryk. Et tryk kan forstås på flere måder, så det skal vi også afklare. Et tryk kan forstås som et atmosfærisk tryk eller fordi der er et fysisk tryk på tanden f.eks. ved bid. Bidfunktionsbehandling kan nogle gange være en mulig behandling med mindre, at der er tale om dårlige tænder. Hvis du har karies i tænderne, så er det derfor dine tænder er følsomme. Det kræver behandling ved tandlægen.

Er der tale om et atmosfærisk tryk, så er det nødvendigvis ikke skadeligt, men vi anbefaler, at du får det synet hos tandlægen.

Ift. tryk ved sammenbid af tænder, så kan det være på grund af en forhøjet fyldning. Det kan også være på grund af en fyldning tæt på tandnerven, eller mere kritisk, kan det være begyndende huller.

Er der tale om huller og caries, så skal du booke en tid til tandlæge, så vi kan nå at redde situationen.

Få akut hjælp på tlf. via 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Smerter i tænder kommer og går og pludselig ondt i alle tænder

Har du smerter i tænder, der kommer og går? Så skal du ringe til Rungstedtand, så kan vi hjælpe dig med et tandeftersyn og behandling. Der kan være mange årsager til, at du har smerter i dine tænder, der kommer og går, så vi skal først diagnosticere årsagen for at kunne behandle.

Har du pludselig fået ondt i alle dine tænder, så skal du også til tandlæge, så vi kan undersøge, hvad det skyldes. Vi glæder os til at se dig på tandklinikken.

Voldsom tandpine efter rodbehandling – Hvor længe gør en rodbehandling ondt?

Voldsom tandpine efter en rodbehandling bør ikke forekomme med mindre det er lige efter bedøvelsen har aftaget. Din rodbehandling skal trods alt lige hele, men ring til din tandlæge og hør nærmere. Smerterne bør ikke vare længe, så efter 1-3 dage, så bør det ikke gøre særligt ondt mere, men afhænger bl.a. af din alder.

Oplever du voldsom tandpine efter en rodbehandling, så anbefaler vi, at du booker en tid, og kommer til tandlæge straks. Har du fået lavet en rodbehandling hos en anden tandlæge og er i tvivl om, hvor godt den er lavet, så kontakt Rungstedtand for en ny vurdering. 

Tandpine der flytter sig 

Har du en tandpine, som flytter sig? Så skal du kontakte din tandlæge, da det kan være et kritisk tegn på begyndende huller. Hvis du har været under bøjlebehandling, så kan det også være fordi dine tænder flytter sig. Har du mistet din retainer, så kan dine tænder flytte sig, og du skal derfor have en ny på.

Få akut hjælp til tandpine på ved at bestille en tid via 4586 3325, eller ml@rungstedtand.dk.

Tandpine plastfyldning – følsom tand grundet for høj fyldning

Ved tandpine på grund af en for høj fyldning, så skal fyldningen tilslibes, da det vil gøre tanden mindre følsom ved tygning. Det kan du bestille en tid til hos Rungstedtand. Vi glæder os meget til at hjælpe dig med den høje fyldning, så den bliver mere behagelig. Book en tid til at få afslebet fyldningen til perfektion hos din tandlæge i Nordsjælland.

Ondt eller isninger i tænderne efter et tandlægebesøg - bestil en ny tid til tandlæge

Ondt eller isninger i tænderne efter et tandlægebesøg

Det kan forekomme, at du oplever at have ondt i tænderne efter et tandlægebesøg. Hvis du eksempelvis har fået foretaget en tandrensning, så kan tandkødet godt være ømt efterfølgende. Alt afhængigt af behandlingen, så kan du have ondt eller være helt slupper for smerte. Hør mere om, hvad der kan gøres ved isninger i tænderne hos tandlægen. Kom til et tandeftersyn når det passer dig.

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt det giver mening at have gener efter en behandling. Har du f.eks. fået trukket en tand ud, så har man ofte ondt når bedøvelsen aftager.

Pludselig ondt i alle tænder - kontakt tandlæge nær dig og få en tid til et tandeftersyn

Tandpine eller betændelse i kæbeknoglen: Akut hjælp hos tandlæge

Hvis du har tandpine eller betændelse i kæbeknoglen, og behov for akut hjælp i hverdagen, så kan Rungstedtand hjælpe dig med behandling af tandpinen. Er du ude i at have fået betændelse i kæbeknoglen, så skal du straks til tandlæge, da det kan udvikle sig uhensigtsmæssigt for dig og dit tandsæt.

Vi har i løbet af dagen mulighed for at tilbyde dig akut hjælp, så længe du bestiller i god tid. Book gerne en tid i løbet af formiddagen, da vi så kan forsøge at give dig en tid senere på dagen. Ringer du sent, og har akut behov for hjælp, kan vi vejlede dig, samt give dig en tid tidligt på dagen næste dag.

Betændelse i kæben efter rodbehandling – efterfølgende smerter

Har du fået betændelse i kæben efter en rodbehandling? Så skal du straks til tandlæge, da det kan være farligt at gå ubehandlet. Ring til Rungstedtand og modtag hjælp fra en erfaren specialist i rodbehandlinger.

Vi glæder os til at hjælpe dig godt videre, så du står smertefri efter endt behandling.

Husk at bestille tid via 📱 4586 3325
Eller via ✉ ml@rungstedtand.dk.